CFO Network in PRESA

Faceti team building cu firma?


Ce documente verifică ANAF în cazul unui team building

 

 

 

Articol publicat in Avocatnet.ro

 

http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_43432/Ce-documente-verific%C4%83-ANAF-in-cazul-unui-team-building-ca-s%C4%83-permit%C4%83-deducerea-cheltuielilor.html

 

În funcție de scopul unui team-building, compania își poate deduce sau nu cheltuielile ocazionate de acesta. Pentru a fi deductibile, cheltuielile cu team building-ul trebuie justificate cu anumite documente, iar lipsa lor poate determina Fiscul să le reconsidere ca nedeductibile.

 

Cheltuielile privind cazarea, masa si transportul angajatilor cu scopul de team building, vor fi considerate nedeductibile de catre ANAF, daca vor avea doar scop de recreere.


Pentru a putea fi considerate deductibile, cheltuielile cu team building trebuie sa aiba ca scop instruirea angajatilor, promovarea produselor catre clienti sau alte activitati care au legatura cu activitatea.

Compania trebuie sa demonstreze cu documente activitatile de instruire sau promovare. 
Pentru activitatile de instruire trebuie sa se prezinte contractul cu firma specializata in desfasurarea cursului (daca s-a optat pentru o firma specializata), obiectivele avute de cursul respectiv ( curs de tehnici de vanzari, cursuri de marketing etc), lista cu persoanele prezente (angajati sau parteneri ai companiei, clienti/furnizori).


In caz in care compania nu prezinta aceste documente, organele de control de la ANAF pot considera cheltuiala nedeductibila sau pot considera aceste cheltuieli ca beneficii acordate angajatilor si vor supune taxarii sumele aferente team building-ului cu toate impozitele si contributiile aferente salariilor.